Finn reisa di

    • + Reise med barn

Fly frå Florø til Oslo

Vi flyr mellom naturskjønne Stord og hovudstaden Oslo, og det tek berre 1 time å koma fram.

Når du reiser med DAT kan du vera sikker på at di tid er viktig for oss. Derfor har vi og gjort alt vi kan for å gjera reisa di frå Florø til Oslo så komfortabel som råd. 

Sjølv om det kan vera ein dyr fornøyelse å reisa på ferie, passar vi på at båe studentar og pensjonistar kan ha råd til reisa. Med rabatt på billettar til seniorar og studerande på fly til Oslo har ein og råd til opplevingar i hovudstaden.   

FORDELAR NÅR DU FLYR FRÅ FLORØ TIL OSLO MED DAT

 

FLY FRÅ FLORØ TIL OSLO – SETT KVARDAGEN PÅ PAUSE OG FLY TIL OSLO

Takka vera plasseringa mellom Oslofjorden og dei skogkledde bakkane, samt byens store engasjement i å ta vare på dei skjønne naturområda og få ned forureininga, har Oslo i 2019 blitt kåra til Europas grøne hovudstad. Oslo er ein sosial og kompakt by, som lett kan utforskast til fots eller på sykkel. Ein kan til dømes lett og rimeleg leiga ein av mange bysyklar, som fins over heile byen eller nytta det effektive offentlege transportsystemet.

Oslo har vore Noregs hovudstad sidan 1814, og husar mange av dei mest prestisjefylte kultur- og kunstinstitusjonar. Ein kan såleis oppleva opera, ballett og teaterførestillingar i verdsklasse året rundt,

og kunstelskarar kan oppleva alle dei kjende verka på nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Besøk og det verdskjente Munchmuseet eller gå på oppleving i byens mange andre galleri.

Livemusikk er ein integrert del av Oslo sin identitet, og kvart år er det gode høve for konsertar med både nasjonale og internasjonale artistar. Om sommaren trekker store Open Air-festivalar tusenvis av mennesker til Oslo, kor alle sjangrar frå klassisk musikk til heavy metal er representert.

Oslo og det norske kjøken har gjennom dei seinaste åra opplevd eit internasjonalt gjennombrot, og i Oslo kan man oppleve eit stort utval av dei restaurantane som har vore med på å setja Noreg på det gastronomiske verdskartet. I Oslos gastronomiske underverden er det fokus på ein ny tilgang til norske ingrediensar og mattradisjonar, som i høg grad er med på å prega byens mest populære cocktail- og kaffibarar.

 

KVA KAN EG OPPLEVA I OSLO?

  • Oslo Operahus huser Noregs nasjonale operascene og er ei arkitektonisk perle plassert i Bjørvika i sentrum av byen. Operaen opna i 2008 og har sida vore heimstaden for den nasjonale norske opera og ballett. Bygningen er 38.500 kvadratmeter stor og kosta 3,9 milliardar norske kroner. Arkitekturen i operahuset er inspirert av eit isfjell som stig opp av havet, og er teikna og designa av det norske arkitektfirmaet Snøhetta, som m.a. også har teikna den norske ambassade i Berlin
  • Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst kan ein oppleve skiftande utstillingar av norsk og internasjonal kunst. Museet stiller mellom anna ut verk av Francis Bacon, Andy Warhol, Anselm Kiefer og Damien Hirst. I 2002 vakte museet oppsikt i kunstverda, då dei på ein auksjon i New York kjøpte den amerikanske kunstnaren Jeff Koons monumentale porselensskulptur ’Michael Jackson and Bubbles’ til den nette sum av 51 millionar norske kroner.
  • Nobels fredspris-museet kan ein oppleve ein spanande kombinasjon av skiftande og permanente utstillingar, der omhandlar krig, fred og konfliktløysing. Her er og alle Nobels fredspris-mottakarar presentert på digitale skjermar i Nobel Field, som er ein hage med 1000 fiberoptiske lys. Senteret ligg sentralt plassert på Rådhusplassen i Oslo.
  • I bydelen Vestre Aker i Oslo ligg Holmenkollen, som utover å vera eit bustadområde, har vore sentrum for skisport sidan slutten av det 19.århundret. Sidan 1892 har den berømte skihoppbakken Holmenkollbakken heldt konkurransar, og med over ein million besøkande er den ein av Noregs mest besøkte turistattraksjonar. Her finn ein og Holmenkollen Ski Museum, som presenterer over 4.000 års skiløpshistorie samt gjenstandar frå norske polarekspedisjonar. Eit observasjonsdekk på toppen av skibakken tilbyr ein panoramautsikt over Oslo, og ein kan og prøva ein ski-simulator.

Reisetider til Florø Lufthamn

Florø 5 min
Gaddevåg 7 min
Brandsøy 11 min
Grov 20 min
Eikefjord 28 min

TIL OG FRÅ LUFTHAMNA MED BUSS ELLER TAXI

Buss

Buss går ti minutt over kvar heile time frå terminalbygget.
Pris: Vaksen 20,- Student 15,- Barn 10,-
Reisetid: 10 minutt

Rutetabell Kringom

Taxi

Taxi er tilgjengeleg i opningstida til flyplassen.
Pris: om lag 100,- til sentrum
Reisetid: 4-5 minutt
Bestilling: 57 74 10 15

Bil

Florø lufthamn ligg om lag 5 minutt frå Florø sentrum. Søk i vegkart for køyreforklaring frå di adresse.

Sjå informasjon om parkering og bilutleige.

FLEKSIBEL BOOKING

Fleksibilitet er eitt av våre varemerker når du skal reisa med fly frå Florø til Oslo. Det er derfor og utruleg lett å ombooke eller kansellere din billett om møtet, middagen eller familiebesøket strekk ut. Det tyder og at det ikkje er noko grunn til stress og uro når du og din familie flyr til Oslo frå Florø.

Endringar skjer via vårt online bookingsystem.